رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور اظهار داشت: از منظر پدافند غیر عامل، تهدیدات به چند دسته تقسیم می شود:

1- تهدیدات مردم محور: تهدیداتی که رویکرد اصلی آنها بر حوزه ایجاد تغییر و فشار و پتانسیل منفی در مردم شکل می گیرد. مثل جنگ نرم، عملیات غیر نظامی و عملیات اقتصادی.

2- تهدیدات نظامی یا سخت: مشخصا تهدیداتی هستند که با استفاده از فناوری و قدرت و ابزار نظامی شکل می گیرند.

در ادامه مطلب همراه دانشجو ایران باشید

3- تهدیداتی که محور آنها فناوری‌های نو است که هم در کنار ایجاد خدمت و فرصت، تهدید هم برای کشورهایی استفاده کننده از فن آوری شامل می شود؛ لذا فناوری را هم فرصت محور می بینیم و هم تهدید محور، برای مثال فناوری سنجش از راه دور برای کشورهایی که صاحب آن هستند و از آن بهره برداری می‌کنند، فرصت و برای کشورهایی که تحت سنجش آن قرار می‌گیرند تهدید ایجاد می کند.

4- تهدیدات سایبری، اساسی ترین فناوری ای که امروزه در دنیا در حال رشد و توسعه است، فناوری سایبری است که در کنار بهره برداری از فرصت ها، لایه های مختلفی از تهدید را ایجاد کرده است، مسئله فنآوری سایبری ترکیبی ایجاد کرده است که در همه حوزه ها، مفاهیم جدیدی از جنگ و صلح و تهدید و فرصت را در کنار خود ایجاد کرده است.

5- تهدیدات پرتویی که علاوه بر مباحث هسته ای سایر پرتوهایی که می تواند کشور را تهدید کند را ایجاد می شود.

6- تهدیدات الکترومغناطیس که در واقع نوعی از تهدید است که همه سامانه های الکترونیک را دربر می گیرد و به شدت توسعه یافته است.

7- تهدیدات زیستی که بسیار مهم و اساسی است. آمریکایی ها در برآورد تهدیدات 2025 در واقع دومین تهدید مهم را تهدیدات زیستی برآورد کرده اند، سازمان تهدیدات زیستی را در 6 حوزه جدی شامل؛ حوزه انسان، دام ، غذا، نباتات، آب آشامیدنی و محیط که طیف گسترده ای از تهدید را در بر می گیرد، تقسیم کرده است. هرچند امروزه مدل های جدید از تهدیدات زیستی به نام تهدیدات زیستی و با اهداف اقتصادی شکل گرفته است.

8- تهدیدات شیمیایی که 2 دسته را شامل می شود؛ تهدیدات جنگ شیمیایی که در دوران دفاع مقدس تجربه کرده ایم و تهدیداتی که توسعه زیر ساخت های شیمیایی مثل پتروشیمی و کارخانجات حوزه شیمیایی تولید کرده و توسعه می دهد. 

منبع : تسنیم نیوز