مصباح

عضو خبرگان رهبری با بیان این‌که با توجه به گفته‌ها و شنیده‌ها بنده می‌توانم شهادت بدهم که یکی از بهترین نهادهایی که بعد از انقلاب در کشور شکل گرفته کمیته امداد است، خاطر نشان کرد: البته اگر بتوان چاره‌ای اندیشید که نهادها به صورت به روز، با افکار جدید و نیروهای جدید، برنامه‌های جدیدی را اجرا کنند، چه بسا کارآمدی کمیته امداد نیز بالاتر برود؛ مخصوصاً اگر تجربه نشان داده باشد در برخی جاها، نقطه ضعف‌هایی هم وجود داشته است.

 

در ادامه مطلب همراه سایت خبری دانشجو ایران باشید

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آثار حضرت آیت الله مصباح یزدی، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در دیدار با هیئت امنای کمیته امداد امام خمینی (ره) ضمن تبریک عید سعید غدیر خم و هم چنین تسلیت مصیبت عظیم منا اظهار داشت: ما تنها به این وسیله خود را تسلیت می‌دهیم که انشاء الله این فاجعه تلخ، عامل سقوط دولت ظلم و جور باشد.

 

علامه محمد تقی مصباح یزدی، با بیان این‌که با تشکیل جامعه انسانی، نیازهای جدیدی ایجاد می‌شود که مسائل پیچیده را به همراه دارد و همین امر سبب پیدایش علوم فراونی هم شده است، ادامه داد: آن چه مهم است برای توجه به نعمت خدا این است که در اسلام، نظامی برای مدیریت جامعه پیش‌بینی شده که کامل‌ترین و منطقی‌ترین نظام مدیریتی جامعه است و در رأس آن شخص معصومی وجود دارد که بهتر از او شخصی نیست؛ البته برای زمان غیبت هم، معصومین بزرگوار، چاره‌اندیشی کرده‌اند تا مردم با واسطه از فیوضات آن‌ها استفاده کنند.

 

وی ادامه داد: خداوند متعال نعمتی بر مردم ایران مرحمت فرموده که نظیر آن را در قرن‌های گذشته نمی‌توان یافت و آن تشکیل نظام اسلامی است؛ چرا که بعد از زمان حضرت علی (ع) و چند ماهی نیز دوره حکومت امام حسن (ع)، نظامی که در رأس آن حاکمی خداپسند وجود داشته باشد، نمی‌توان دید.

 

وی با اشاره به این‌که بدون تعصب و مبالغه می‌گویم که هیچ کس بهتر و شایسته‌تر از امام (ره) و رهبری برای حضور در رأس نظام اسلامی ندیده و سراغ ندارم، ادامه داد: طبیعتاً چنین حکومتی برکات متعددی برای جامعه اسلامی ما و در مرحله بعد برای همه دنیا خواهد داشت.

 

آیت الله مصباح یزدی اظهار داشت: در این نظام اسلامی بر اساس آموزه‌هایی که از امام (ره) و یارانش یاد گرفتیم، فعالیت‌ها در جامعه باید در چند سطح انجام شود؛ یک نوع فعالیت همان فعالیتی است که در دنیا به عنوان فعالیت‌های دولتی و رسمی شناخته می‌شود، و در واقع، متصدیان رسمی حکومت عهده‌دار آن هستند؛ البته می‌دانیم که دولت‌ها علی‌رغم وسعت اختیارات قانونی، نمی‌توانند همه نیازها را برطرف کنند، لذا یک نوع فعالیت اجتماعی دیگری باید وجود داشته باشد.

 

وی با اشاره به نوع دیگری از فعالیت‌هایی که در جامعه صورت می‌گیرد، اظهار داشت: برخی فعالیت‌ها به صورت کاملاً مردمی انجام می‌شود. انجمن‌های خیریه، موقوفات و نظایر آن که در آن‌ها، مردم به صورت داوطلبانه، نیازهای اجتماعی را برطرف می‌کنند، از این جمله‌اند؛ البته چنین فعالیت‌هایی می‌تواند دینی باشد و یا صرفاً جنبه احسان داشته باشد.

 

عضو خبرگان رهبری ادامه داد: البته در کشورها، کم‌کم احساس شد که نوعی حلقه مفقوده بین این دو نوع فعالیت وجود دارد و لذا فعالیت‌هایی به صورت نیمه رسمی نیز شکل گرفت که نوعی رابط بین فعالیت‌های دولتی و داوطلبانه مردمی محسوب می‌شد و نمونه بارز آن در ایران، کمیته امداد امام خمینی (ره) است که بر اساس قانون اساسی چنین نهادهایی زیر نظر مستقیم ولی‌فقیه فعالیت می‌کنند.

 

وی با بیان این‌که با توجه به گفته‌ها و شنیده‌ها بنده می‌توانم شهادت بدهم که یکی از بهترین نهادهایی که بعد از انقلاب در کشور شکل گرفته کمیته امداد است، خاطر نشان کرد: البته اگر بتوان چاره‌ای اندیشید که نهادها به صورت به روز، با افکار جدید و نیروهای جدید، برنامه‌های جدیدی را اجرا کنند، چه بسا کارآمدی کمیته امداد نیز بالاتر برود؛ مخصوصاً اگر تجربه نشان داده باشد در برخی جاها نقطه ضعف‌هایی هم وجود داشته است.

 

وی با اشاره به این‌که مسئولان کمیته امداد زمانی که به عنوان مسئول کمیته امداد فعالیت می‌کنند، نباید وقتشان را در محل کار به امر دیگری اختصاص دهند، ادامه داد: یک مسئول کمیته امداد وقتی در محل کار خود حاضر می‌شود، باید تمام توان خود را به کار گیرد.

 

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) با اشاره به وجود برخی مفاسد در جامعه گفت: باید در مقابل این مفاسد کار مثبت صحیحی صورت گیرد؛ متأسفانه توجه مسئولین آن قدر که باید به این مسئله جلب نشده است و متوجه خطر آن نیستند.

 

آیت الله مصباح با بیان این‌که جامعه هدف کمیته امداد، طبقه پایین جامعه است، ادامه داد: در نظام اسلامی، همه کارها باید رنگ و بوی عبادت داشته باشد؛ لذا علاوه بر کمک مادی به طبقات پایین جامعه که البته خود عبادت است، خدمت‌رسانی معنوی و فرهنگی نیز باید در نظر گرفته شود.

 

وی با اشاره به افزایش روز افزون فسادها، اظهار داشت: امروزه در کنار پیشرفت‌ها و ابزارهای ارتباطی، دسترسی به فساد نیز بسیار راحت‌تر شده و روز به روز نیز فسادها گسترش می‌یابد. در واقع فسادی که امروز در جهان فراگیر شده است، موج آن به ایران هم رسیده است و باید خود را در مقابله با فساد، مسئول تلقی کنیم.

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به این‌که خدمت‌رسانی فرهنگی و معنوی به خانواده‌های ضعیف مهم‌تر است، ادامه داد: چرا که خانواده‌های مذهبی که تمکن مالی داشته باشند، می‌توانند با ثبت نام فرزندان خود در کلاس‌های آموزشی و استفاده از مربیان و جلسات مذهبی، آن‌ها را کنترل و هدایت کنند، اما خانواده‌های طبقه پایین، از آن محروم هستند و سرپرست خانواده نهایتاً می‌تواند شکم اهل خانواده را سیر کند.

 

وی با بیان این‌که باید اهتمام داشته باشیم تا اگر نمی‌توانیم نسل امروز را به اوج برسانیم، حد اقل از فاسد شدنشان جلوگیری کنیم، خاطر نشان کرد: کمیته امداد به عنوان حلقه واسطه کمک‌های مردمی و فعالیت‌های دولتی، بزرگ‌ترین کمکی که می‌تواند به آینده نظام و اسلام داشته باشد، خدمت فرهنگی به جوانان و نوجوانان است. البته این خدمت‌ها باید علمی و بر اساس اصول صحیح تربیتی از نظر اسلام باشد.

 

آیت الله مصباح با بیان این‌که کمک‌های فرهنگی کمیته امداد به خانواده‌های ضعیف، تأثیرگذار است، خاطر نشان کرد: راه نفوذ در دیگران این است که آن‌ها بدانند که شما خیرخواه آن‌ها هستید و وقتی شما بدون چشم‌داشت به آن‌ها کمک می‌کنید، قطعاً متوجه خیرخواهی شما شده و بهتر اعتماد می‌کنند و لذا خدمت فرهنگی شما نیز تأثیرگذارتر می‌شود.

 

گفتنی است این دیدار چهارشنبه 8 مهرماه سال جاری در سالن تشریفات مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) برگزار شد.