رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت: در حال حاضر نمی‌توان گفت زمین خواری فقط توسط آقازاده‌ها انجام می‌شود.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمدعلی پورمختار در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با موضوع  زمین خواری و کوه خواری در شمال تا دریاخواری در جنوب افزود: مقابله های درست و بجایی با متخلفان این حوزه صورت گرفته است.

 

وی ادامه داد: در جنوب کشور مشابه سواحل شمالی اقداماتی صورت گرفته تا کسی اختیار اراضی ساحلی را نداشته باشد.

 

در ادامه مطلب همراه سایت خبری دانشجو ایران باشید

هادی هاشمیان رئیس کل دادگستری استان گلستان هم در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: اماکنی که به صورت غیرمجاز ساخته شود حق اخذ مجوز ندارند و با سازندگان آنها چه آقازاده و چه مردم عادی برخورد خواهد شد.

 

وی ادامه داد: ما دادستان ها را مأمور سرکشی کرده ایم تا شخصاً به نظارت و بازرسی چنین ساخت و سازهای غیرقانونی بپردازند.

 

هاشمیان افزود: متأسفانه دادستان ها بعد از اعلام و ابلاغ ما می گویند بودجه ای برای خارج کردن مصالح و تخریب اماکن وجود ندارد.

 

رئیس کل دادگستری استان گلستان با بیان اینکه حدود پنج نفر از مدیران ارشد این استان به جرم اعلام نکردن به موقع جرایم مورد برخورد قرار گرفته اند گفت: اجرای قانون مسئول و غیرمسئول نمی شناسد و برای همه یکسان در نظر گرفته می شود.

 

حجت الاسلام والمسلمین موسوی نژاد نماینده دشتستان استان بوشهر هم در ارتباط تلفنی با گفتگوی ویژه خبری گفت: بررسی های به عمل آمده در خصوص زمین های تصرف شده توسط آقازاده ها، از 20 هکتار به 200 هکتار رسیده است.

 

وی ادامه داد: حدود پنج هزار پرونده در خصوص تخلفات منسوب به آقازاده ها در دست بررسی است که بخشی از آنها احکامی را دریافت کرده اند و برخی هم در محاکم قضایی سرگردانند.

 

حجت الاسلام موسوی نژاد گفت: در شهرستان دشتستان حدود 200 هکتار زمین بعد از غصب شدن مورد تملک قرار گرفته و حتی به فروش رسیده اند.

 

وی افزود: متأسفانه برخی وکلا با زمین خواران همکاری می کنند که البته ممکن است به خاطر ترس از موکلانشان باشد زیرا موکلانشان از فرزندان مسئولان و شاغلان مناطق آزاد هستند که به واسطه شغل پدرشان و دریافت رانت های اطلاعاتی اقدام به زمین خواری و دریاخواری می کنند.

 

پورمختار مهمان برنامه گفتگوی ویژه خبری در ادامه سخنانش با اشاره به 27 هکتار زمین در حاشیه استان قزوین گفت: متأسفانه بخشی از این زمین ها اجازه دیوارکشی هم گرفته اند که برخی از آنها منتسب به تعاونی های برخی دستگاه های دولتی هستند.

 

وی ادامه داد: در بررسی های به عمل آمده از عملکرد دستگاه های ذیربط گزارشات متناقضی از وزارت راه و شهرسازی بدست آمده که برخی از آنها حاکی است زمین های دیوارکشی دارای حریم هستند و برخی گزارش ها می گویند حریمی وجود ندارد اما با این حال ساخت و ساز صورت می گیرد.

 

پورمختار در ادامه به مورد ضرب و شتم قرار گرفتن خبرنگار صدا و سیما در زمین های اطراف قزوین اشاره کرد و گفت: دستان پشت پرده این ساخت و سازها به قدری قوی است که حتی به دولت و رسانه هم آسیب می‌رساند.

 

علی طالبی دادستان آمل نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه به 25 هکتار زمین تصرف شده در پلور اشاره کرد و گفت: متأسفانه این تصرف حقیقت دارد.

 

وی ادامه داد: 14 هکتار از این میزان از سوی بنیاد مسکن و به منظور خانه دار شدن عده ای، تصرف شده است و وقتی قانون رعایت شده باشد و نیت خیر باشد نمی توان گفت که تخلفی شکل گرفته است.

 

طالبی خاطرنشان کرد: این اقدام مورد حمایت شورای شهر و دهیاری پلور قرار گرفته است.

 

پورمختار به تناقض بین دستگاه های متولی اشاره کرد و گفت: تناقض احکام صادره از سوی برخی دستگاه ها شاید به این دلیل است که خود مدیران و مسئولان در مناطقی که مورد زمین خواری قرار گرفته اند دارای زمین و ویلا هستند.
 

وی ادامه داد: نوعاً مواردی هم مشاهده می شود که به نام احداث امامزاده و با نیت تصرف زمین ها و منابع طبیعی حاشیه تهران زمین خواری صورت می گیرد و جالب اینکه این عمل با حمایت اوقاف انجام می شود و البته اوقاف هم بی اطلاع است و باید در این خصوص پاسخگو باشد.