به گزارش سرویس فرهنگی-اجتماعی جام نیـوز به نقل از مشرق، عزت الله ضرغامی با انتشار پستی از داستان راستان در اینستاگرام خود، به فساد خواص و همچنین نیازهای خواص و عوام اشاره کرد و نوشت: " داستان راستان ؛به دلیل راه اندازی کانال جدید خمیازه، یک دور با سرعت کتاب داستان راستان ۱ و ۲ را مرور کرده و ۱۰ داستان را برای استفاده در کانال انتخاب کردم. بقیه آن ها به دلیل متن طولانی تر فعلا قابل استفاده نیست.
استفاده صحیح و هدفمند از فضای مجازی، به طور طبیعی افراد را به مطالعه و کتابخوانی ترغیب می کند. به نظر من این دو نه تنها با هم منافاتی ندارد، بلکه اگر به درستی مورد شناخت و استفاده قرار گیرند مکمل هم اند ..
***پی نوشت***
«ماجرای تحریر کتاب داستان راستان»
مقدمه کتاب که بارها در سنین جوانی خوانده بودم این دفعه برایم خیلی تازگی داشت، دو نکته از ان قابل توجه است:
۱- شهید مطهری در پاسخ به اظهار تاسف برخی دوستان اش که این کار را در شان او نمی دانستند و پیشنهاد می کردند، حداقل به نام خود منتشر نکن! می گوید، "عاقبة الامر در جواب آن آقایان گفتم: این پیشنهاد شما مرا متذکر یک بیماری اجتماعی کرد، و نه تنها از تصمیم خود صرف نظر نمی کنم، بلکه در مقدمه ی کتاب از این پیشنهاد شما به عنوان یک بیماری اجتماعی نام خواهم برد."
۲- او همچنین در تفکیک نیاز های خواص و عوام می گوید :"این داستانها هم برای «خواص» قابل استفاده است و هم برای «عوام» ، ولی منظور از این نگارش تنها استفاده ی عوام است.....معمولا فساد از «خواص» شروع می شود و به «عوام» سرایت می کند و صلاح برعکس از «عوام» و تنبه و بیداری آنها آغاز می شود و اجبارا «خواص» را به صلاح می آورد، یعنی عادتا فساد از بالا به پایین می ریزد و صلاح از پایین به بالا سرایت می کند."
تحلیل فوق ، فلسفه نگارش داستان راستان برای عموم است ."