خبرگزاری تسنیم آخرین آمار و جزئیات از دلایل ردصلاحیت‌ها و عدم‌احرازها از سوی هیئت نظارت بر انتخابات را منتشر کرد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، آخرین آمار و جزئیات از دلایل ردصلاحیت‌ها و عدم‌احراز صلاحیت‌های داوطلبان دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی منتشر شد.

پرونده 1204 داوطلب نمایندگی مجلس شورای اسلامی در هیئت نظارت بر انتخابات مورد بررسی قرار گرفته که از این تعداد 3113 داوطلب ردصلاحیت، 4720 داوطلب تأیید صلاحیت، 518 داوطلب نیز انصراف داده‌اند و 3528 داوطلب هم صلاحیت‌شان برای نمایندگی مجلس شورای اسلامی از سوی هیئت نظارت بر انتخابات احراز نشده، این در حالی است که اصلاح‌طلبان و مستقلان نسبت به اصول‌گرایان 8برابر بیشتر صلاحیت‌شان تأیید شده است. 

در ادامه مطلب همراه سایت خبری دانشجو ایران باشید   

اگر مقایسه‌ای از نظر تأیید صلاحیت داوطلبان اصلاح‌طلب نسبت به اصول‌گرا داشته باشیم، می‌بینیم که تعداد اصلاح‌طلبانی که صلاحیت‌شان در هیئت نظارت بر انتخابات تأیید شده، 2برابر اصول‌گرایان است.

براساس این گزارش، برخی چهره‌های مشهور سیاسی هم به‌دلیل تشابه اسمی صلاحیت‌شان برای اعضای هیئت نظارت بر انتخابات احراز نشده است.

طبق این گزارش، 795 داوطلب در هیئت‌های اجرایی ردصلاحیت شده‌اند که از این تعداد 162 داوطلب نمایندگی در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در اعتراض به ردصلاحیت‌شان شکایت نکرده‌اند.

 عده‌ای از داوطلبان به‌دلیل اتهاماتی همچون قتل، سرقت، زنا، جعل سند، رشوه‌خواری و ارتشاء صلاحیت‌شان رد شده است.

به گزارش تسنیم، برخی از داوطلبان انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی هم به‌دلیل غیرایرانی بودن و یا داشتن تابعیت دوگانه ردصلاحیت شده‌اند. طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران افراد غیرایرانی و یا دارای تابعیت دوگانه نمی‌توانند در هیچ‌کدام از انتخابات‌ نامزد شوند.

همچنین از حدود 30 تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در دوره نهم که در انتخابات دوره دهم مجلس ثبت‌نام و ردصلاحیت شده‌اند، تعداد نمایندگان اصول‌گرا سهم بیشتری در ردصلاحیت‌ها را نسبت به نمایندگان اصلاح‌طلبان به خود اختصاص داده‌‌اند.

نکته حائز اهمیت این است که اطلاعات تمامی داوطلبان اعم از تأیید صلاحیت‌شدگان، ردصلاحیت‌شدگان و یا آن دسته از داوطلبانی که صلاحیت‌شان احراز نشده به‌صورت لحظه به لحظه از مراجع چهارگانه (وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، ثبت احوال و وزارت دادگستری) به هیئت نظارت گزارش شده؛ علاوه بر این، افراد حقیقی و حراست سازمان‌ها و نهادها نیز گزارشات و مستندات لازم را درباره کاندیداها به هیئت نظارت ارائه می‌کنند.

براساس این گزارش، 2729 داوطلب در تهران ثبت‌نام کرده‌اند که 56 داوطلب در مرحله اول انصراف دادند و 852 داوطلب نیز صلاحیت‌شان تأیید و 634 داوطلب هم ردصلاحیت شده‌اند و از طرفی 1141 داوطلب صلاحیت‌شان احراز نشده است. در تهران 127 داوطلب در هیئت اجرایی ردصلاحیت شده‌اند که 46 داوطلب بابت ردصلاحیت‌شان شکایتی نکرده‌اند.

برخی از داوطلبانی که صلاحیت‌شان احراز نشده، آدرس دقیقی برای تحقیقات در پرونده ثبت‌نام‌شان ارائه نکرده‌اند.