دبیرکل شورایعالی آموزش‌وپرورش دلایل و چگونگی کاهش ساعت درس دینی در مدارس دوره متوسطه را تشریح کرد. مهدی نویدادهم، دبیرکل شورایعالی آموزش‌وپرورش درباره کاهش ساعت درس معارف اسلامی در مدارس، اظهار داشت: پس از تصویب سند تحول بنیادین در آموزش‌وپرورش لازم بود تا تمام مؤلفه‌ها و عناصر تعلیم و تربیت بازخوانی و بازتولید شوند تا زمینه تحقق اهداف سند فراهم شود.

وی با بیان اینکه براساس برنامه درسی ملی باید عناوین محتوا و ساعات تحصیلی دانش‌آموزان تغییر کند، به فارس گفت: در نظام جدید تحصیلی که براساس سند تحول برنامه‌ریزی کردیم و  3-3-6 است، در رشته ریاضی و علوم تجربی 46 ساعت آموزش دینی و قرآن در طول 12 سال تحصیلی به 45 ساعت رسیده است.

نویدادهم افزود: اما در رشته علوم انسانی 46 ساعت آموزش دینی به 50 ساعت رسیده است یعنی در اینجا 4 ساعت اضافه شده است، آموزش دوره ابتدایی هم که در حال حاضر 22 ساعت است به 27 ساعت افزایش پیدا کرده است. دبیرکل شورایعالی آموزش‌وپرورش تصریح کرد: در دوره متوسطه درس دینی فقط کم نشده است بلکه از درس ریاضی، زیست و زبان نیز کم شده و دلیل کم شدن برای این است که فضا برای درس‌های جدید باز شود. 

نویدادهم خاطرنشان کرد: بدون استثنا با همه معلمان که صحبت کنید‌ آنها اظهار می‌دارند ساعت تدریس کم شده است؛ چرا که آنها از زاویه تخصصی خود به آن موضوع نگاه می‌کنند.