به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو حجت الاسلام علیرضا پناهیان استاد حوزه دانشگاه با حضور در بیست و نهمین نشست جنبش عدالت خواه که عصر امروز در حسینیه هنر برگزار شد اظهار داشت: کار دانشجویی از این جهت که خودجوش و برآمده از انگیزه فردی دانشجویان است امری ارزشمند است و بنده از این که می‌توانم ذره ای نسبت به این حرکت خودجوش کمک کنم خوشحالم.

 

حجت الاسلام پناهیان ادامه داد: امیدوارم هیچ گاه شما از این فضا فاصله نگیرید و کارهای معیشتی شما را از فعالیت‌های خودجوش دانشجویی باز ندارد چرا که این فعالیت ها بخش هایی از وجوه انسانی را در انسان پرورش می دهد. بنده هنوز که هنوز است هیئت راه می اندازم و کارهای نکرده‌ای که هیچ کس توقع راه اندازی آن را ندارد انجام می دهم و از این رو می توانم بگویم روحیه طلبگی دانشجویی جوانی ام را حفظ کرده ام و از شما خواهش می کنم این وضعیت را حفظ کنید.

 

در ادامه مطلب همراه دانشجو ایران باشید

وی در نقد عملکرد فرهنگی دولت تصریح کرد: نقد عملکرد فرهنگی دولت گاهی به انتقادهایی که در این فضا معطوف است باز می گردد که بنده وارد این گفتگوها نمی شوم هم چون برگزاری فلان پرسش و .... که البته این ها نقدهای مریدی است که شاید همه این نقدها وارد باشد و البته لازم است که در جامعه گروه های زنده و بیدار این نقدها را وارد کنند اما بنده به آن وارد نمی شوم.

 

استاد حوزه دانشگاه افزود: طی سال های گذشته باید ببینیم در حوزه های علمیه در دفتر تبلیغات اسلامی، صدا و سیما و وزارت ارشاد چه شرایطی پیش آمده است آیا از جایگاه آن ها امروز راضی هستیم به طور قطع یک عدم رضایت نسبت به نهادهای مسئول باید وجود داشته باشد در غیر این صورت اگر نهادها به خوبی کارشان را انجام دهند هیچ جای اشتباه و نارضایتی از آن ها وجود نخواهد داشت.

 

حجت الاسلام پناهیان اظهار داشت: به طور کلی می توان گفت کار خوب اجازه ورود به کار بد در بحث فرهنگی نمی دهد اصلا کار بد در صورت اقدامات خوب نهادهای فرهنگی مصرف نخواهد داشت کار بد در جایی مصرف دارد که کار خوب به اندازه کافی ارائه نشود این در حالی است که ما به اندازه کافی فرصت برای انجام کار خوب داشته و داریم.

 

وی تاکید کرد: باید ببینیم بسیج، مساجد و حوزه های علمیه چه نقشی در ایفای فعالیت های خوب فرهنگی در جامعه می توانند داشته باشند برخی نهادهای منتسب به دولت گاها فعالیت هایی را انجام می دهند که باید رونالدو را ول می کنیم و غضنفر را بگیریم که گل نزند.

 

استاد حوزه دانشگاه تاکید کرد: مقام معظم رهبری در دولت قبل نسبت به جریان های فرهنگی آن منتقد و متذکر بودند امروز نیز همان افراد دارند فعالیت می کنند از این رو نباید انتظار معجزه داشته باشیم شما جنبش های دانشجویی همواره باید نسبت به این نهادهای فرهنگی مطالبه گری کنید مطمئن باشید این مطالبه گری ها به نفع نظام است.

 

حجت الاسلام پناهیان ادامه داد: برخی به من می گفتند چرا از صدا و سیما انتقاد می کنی و من در پاسخ به آن ها می گفتم من انتقاد می کنم تا مردم نگویند که طالب حفظ وضع موجود هستند و ما را محافظه کار بدانند. باید انتقاد کرد اما این نقد از جنبه تخریبی برخوردار نباشد بلکه باید برای رشد جامعه انتقاد داشت.

 

وی با بیان اینکه باید انتقادها را در عرصه فرهنگی به سمت آموزش های عالی برد تاکید کرد: آیا دانشگاه هایی که مسئول تربیت عناصر فرهنگی کشور هستند امروز به قدر کافی حضور و وجود دارند امروز سرفصل کتاب های دانشگاهی چیست باید دید امروز چه چیزهایی در مدارس و دانشگاه ها تدریس می شود.

 

استاد حوزه دانشگاه تصریح کرد: جنبش های دانشجویی در حالی به سراغ اعتراض به نتیجه ها رفتنه اند که اعتراض به سرچشمه ها را نادیده گرفته اند ما نباید کاری کنیم که عقلای عالم به ما لبخند بزنند.

 

حجت الاسلام پناهیان با تاکید براینکه بخشی از اتفاقات نامطلوبی که در جامعه شاهد هستیم ناشی از سو مدیریت است تصریح کرد: امروز باید از حوزه های علمیه مطالبه گری شود که چه اقداماتی برای کار فرهنگی در کشور انجام داده اند این مطالبه گری به صورت منطقی و دلسوزانه و مشفقانه در کشور مورد توجه قرار گیرد جنبش های دانشجویی بخش بسیار حساس جامعه هستند که از حقوق حقیقی مردم دفاع می کنند؛ باید به مردم خدمت شود مردم به صورت ناخواسته این نمایندگی را به جنبش ها و تشکل های دانشگاهی داده اند.

 

وی تصریح کرد: امروز باید ببینیم که نهادهای انقلابی ما در تولید محصولات فرهنگی چه نقشی ایفا کرده اند از سپاه باید بخواهیم که پاسخ دهد درباره محصولات فرهنگی انقلابی چه اقداماتی انجام داده است بعضی اوقات آنها منتظرند که شما از آن ها مطالبه گری کنید از سوی دیگر قوه قضاییه دارای ظرفیت بالایی برای حرکت های فرهنگی در کشور است قوانینی برای قوه قضاییه پیرامون کارهای فرهنگی در کشور تصویب می شود این قوانین بنیاد فرهنگی کشور را عموما درست می کنند.

 

استاد حوزه دانشگاه با طرح این سوال که چه نسبتی میان نظام سرمایه داری و با بی حجابی وجود دارد تصریح کرد: اگر این نسبت را کسانی که از برطرف فقر در  کشور دفاع می کنند امروز درک نکنند شاهد خواهیم بود در آنجایی که باید دفاع کنند معضلات فرهنگی کشور باقی خواهد ماند.

 

حجت الاسلام پناهیان افزود: نظام سرمایه داری در ایران به دنبال گسترش موج تربیت گرایی است که پس از این مسئله لذت جویی و از بین رفتن خانواده شکل می گیرد.یکی از عناصر کلیدی این فرهنگ بی بندو باری است برای غرب به شدت اهمیت دارد که ایران به سمت تربیت گرایی پیش رود

 

وی تصریح کرد: جنبش های دانشجویی باید پژواکی برای دانشمندانی که در دانشگاه ها هستند باشد؛ شما باورتان می شود هنوز هیچ جنبش اجتماعی در سطح جامعه علمی کشور نسبت به این حرف مقام معظم رهبری که ما به نهضت نرم افزاری احتیاج داریم و باید علیه سلطه دانش تجربه ای اقدام نکرده است شما باید در جامعه پالش فکری ایجاد کنید و سپس آخرین نقدتان این باشد که براساس فکر غربی محصولات فرهنگی در حال رواج پیدا کردن است.

 

استاد حوزه دانشگاه تاکید کرد: همان گونه که مقام معظم رهبری فرمودند باید تهاجم فرهنگی از ریشه بررسی شود بخشی از عوامل فرهنگی مرتبط با عوامل سیاسی کشور است حتی اگر هیچ فیلم مخربی ساخته نشود و به هیچ کتاب بدی مجوز انتشار داده نشود اما سیاسیون ما رفتار خلاف عقلانیت و ادب و تقوا داشته باشند باز هم شاهد معضلات فرهنگی در کشور خواهیم بود چرا که رفتار مدیران جامعه طبق گفته حضرت علی(ع) بیشتر از رفتار پدر و مادر برای فرزندان تاثیرگذار است.

 

حجت الاسلام پناهیان با اشاره به کارشکنی ها در فتنه 88 اظهار داشت: فتنه 88 به دلیل لجبازی برخی از سیاستمداران رقم خورد. امروز برخی از نیروهای حزب اللهی از بداخلاقی بعضی حزب اللهی های دیگر چشم پوشی می کنند چرا؟ این ها همگی عوامل تاثیرگذار بر فرهنگ کشور هستند از جمله رفتار سیاسیون مملکت،دانشگاه ها، سرفصل درس ها و....

 

وی تاکید کرد: ما انتظاری بالایی از وزارت فرهنگ و ارشاد نداریم چرا که هیچ وقت این انتظارات برآورده نشده و هیچ برنامه ای برای برطرف کردن این انتظارات در نظر گرفته نشده است.

 

استاد حوزه دانشگاه با اشاره به فرمایشات روز گذشته رهبر انقلاب اظهار داشت: پس از فرمایشات مقام معظم رهبری شبکه bbc به دنبال القا کردن جناحی بودن فرمایشات ایشان پرداخت این در حالی است که همواره در تمامی دولت ها شاهد برخورد دلسوزانه رهبر انقلاب بوده ایم در حالی کهbbc با خباثت علیه جمهوری اسلامی ایران اقدام می کند برخی در داخل پژواک خباثت bbc می شوند.

 

حجت الاسلام پناهیان با اشاره به نقش برنامه خندوانه تصریح کرد: برنامه خندوانه امروز مورد استقبال جامعه قرار گرفته است که یک جاذبه ای را برای بیننده ایجاد کرده است؛ در یک جلسه ای پیرامون راه اندازی شبکه نسیم بنده بر این باور بودم یک شبکه ای برای خنده و نشاط مردم ایجاد شود که البته در آن جلسه برخی نیز به بنده خرده گرفتند از این رو می توانم بگویم اصل حرکت برنامه خندوانه را درست می دانم اما این برنامه را به طور کامل ندیده ام اما حالا که این برنامه مخاطب خودش را به دست آورده معلوم می شود که بدون عوارض منفی در حال ادامه دادن فعالیت خودش است.

 

وی افزود: امروز باید به دنبال برنامه ای باشیم که در آخر شب ها مردم را نه فقط با خندیدن بلکه با معرفت و حکمت نشاط ایجاد کند این مسئله تخطئه خندوانه نیست بلکه به معنای نگاه کردن به قله هاست باید شب ها یک برنامه ای را برای نشاط مردم که صرفا محتوای آن خندادن مردم نباشد ایجاد کنیم.

 

استاد حوزه دانشگاه تاکید کرد: پس از پیروزی انقلاب به خاطر داشتن عموم مردم خواص خوبان را به عقب کشیدیم در نظر گرفتن عموم مردم نباید ما را از به حساب آوردن خواص در جامعه دور کند این که عوام گرا و عوام زده شویم کار شایسته ای نیست. نهادهای انقلابی برای عموم جامعه کار می کنند اما خواص را در نظر نمی گیرند باید برای این ها هم فکر شود.

 

حجت الاسلام پناهیان با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد تصریح کرد: در حالی که بنده در ماه مبارک رمضان به دنبال فرمایشات رهبر انقلاب پیرامون این که فرهنگ تولید ثروت را در کشور ترویج کنیم بحث می کردم با برخی ناملایمتی ها و برخوردهای بد از سوی سایت های ضد انقلاب و حتی حزب اللهی مواجه شدم.

 

وی تاکید کرد: فرهنگ و اقتصاد باید هر دو کنار هم قرار بگیرند.

 

استاد حوزه دانشگاه با بیان اینکه مبارزه با فساد در مسائلی مثل آموزش و پرورش برایمان مهم است تاکید کرد: بنده خود را به نوعی عضو جنبش عدالت خواه می دانم چرا که اصل عدالت تقوا است آموزش و پرورش باید بچه های ما را متقی بار بیاورد.

 

حجت الاسلام پناهیان پیرامون پیامک هایی که از زبان وی در شبکه های اجتماعی گفته می شود اظهار داشت: در شبکه های اجتماعی پیامک هایی از زبان بنده درباره مسائل مختلفی هم چون مسئله ساپورت پوشان مطرح می شود که اصلا حقیقت ندارد امروز حرف من این است که چرا افرادی که فیلم می سازند به ساخت فیلم های بهتر اقدام نمی کنند

 

وی پیرامون دو طیف اصلاح طلب و اصولگرا تصریح کرد: این که می گویند چرا در انتخابات اصولگرایان به یک وحدت نرسیده اند و یا حرف هایی پیرامون جناحی کردن دو طیف در کشور است برای من از خندوانه هم خنده دارتر است

 

استاد حوزه دانشگاه تصریح کرد: بنده به جناح هیچ اعتقادی ندارم از زمان انتخابات 76 شروع شد در آن زمان اعلام کردند ما یک جناحیم و شما یک جناح دیگر و شروع به اهانت نسبت به اصولگراها با الفاظی همچون خشک مغزها و بنیادگراها پرداختند یک گروه اسم خود را گذاشتند اصلاح طلب و بقیه جامعه از نظرشان شدند اصولگرا آن ها همواره بر این اعتقادند که دولت خاتمی توانست به ترویج آزادی در کشور کمک کند اما خاتمی آزادی را علیه هاشمی در کشور آورد نه علیه اصولگراها. اجازه ندهید یک قشر هوشمند جامعه را گول بزنند.

 

حجت الاسلام پناهیان تصریح کرد: کلمه ارزش را غربی ها در کشورمان به راه انداختند و منظور آن ها از این کلمه این بود که ما واقعی هستیم و ایرانی ها واقع بین نیستند.

 

استاد حوزه دانشگاه تاکید کرد: حماقت است اگر بخواهیم جناح در کشور ایجاد کنیم. بازی خوردن در عرصه سیاسی غلط است بنده به طور کلی اصلا نمی فهمم جناح یعنی چه مگر حجاریان و نبوی مگر دلسوز کشورند که به جناح بندی در عرصه سیاسی کشور اقدام کرده اند این مسئله را در کدام اتاق فکر تصمیم گیری کرده اند بنده جناح را قبول ندارم اما مواضعم را به طور کامل مشخص کرده ام جریانات سیاسی باید با یکدیگر رقابت کنند بنده انصار الی الله هستم یک سری حرف ها را شما دانشجویان باید بزنید چرا که از شما می پذیرند اگر ما بزنیم به ما برچسب می زنند.

 

 

حجت الاسلام پناهیان در پایان خاطر نشان کرد: آموزش و پرورش باید فعالیت هایش را به درستی انجام دهد اگر این گونه باشد عروسک باربی هیچ کارکردی نخواهد داشت امروز این سوال مطرح می شود که اشکال آموزش و پرورش در چیست که بچه ها را این گونه بار می آورد ما داریم راحت طلبی را در بچه ها نهادینه می کنیم.

 

وی در پایان خاطر نشان کرد: بنده اخیرا در حوزه علمیه با جمع کوچکی از علما رشته فرهنگ جهاد را تصویب کردیم و به بیان دیگر یک رشته علمی که فرهنگ جهان را تبلیغ کند به وجود آورده ایم.